Sercadis® Plus

АКТИВНА МАТЕРИЈА:
Xemium ® 75g/l
Difenokonazol 50g/l

Нов системичен фунгицид, комбинација од SDHI компонента xemium и добро познататиот триазол
difenkonazol. Се одликува со одлична ефикасост и долготрајно делување во борбата против економско
значајни болести во голем број на култури. Се препорачува негова превентивна примена

НАСАДИ
јаболко, круша, јагода, домат, пиперка, крaставица, тиквица, диња, тиква, лубеница, грашок, морков, магдонос, зелка, компир, целер, рен, пашканат